ĆirilicaLatinica
УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ ОД 12.380.000 КМОдборници Скупштине општине /СО/ Угљевик усвојили су  буџет општине за наредну годину у износу од 12.380.000 КМ.
Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да су у буџету инвестиције планиране у изосу од 2.082.000 КМ.

"Овим буџетом ћемо све оно што је било позитивно у претходном периоду примијенити и у наредној години на задовољство грађана кроз инфраструктурне пројекте и капитална улагања, као и подстицаје за развој привреде и пољопривреде", рекао је Перић новинарима.

На данашњој сједници одборници су усвојили ребаланс буџета општине за 2017. годину у износу од 11.970.000 КМ због смањења трошкова у износу од 500.000 КМ.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић истакао је да су акти плана буџета за 2018. годину и ребаланса буџета усвојени великом већином.

"Имали смо одређених примједби опозиционих одборника који су се више односили на програме трошења буџетских средстава који ће доћи касније, и неки од приједлога ће бити уважени", рекао је Симић новинарима.

Он је оцијенио да је рад СО Угљевик у 2017. био стабилан и додао да је већина  одлука доношена једногласно.

Одборник опозиционог ДНС-а Драгиша Видаковић рекао је да ова страка није подржала одлуку о буџету за наредну годину.

"Уложили смо девет амандмана који нису добили потребну већину, а тичу се више социјалне него развојне компоненте", рекао је Видаковић.

Скупштина општине усвојила је одлуку о утврђивању пореске стопе на непокретности за 2018. годину на подручју општине Угљевик, Програм кориштења средстава уплаћених по основу накнада за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије за наредну годину, као и одлуку о расписивању јавног конкурса за избор и именовање чланова Одбора за жалбе.

Усвојен је и Програм расподјеле средстава непрофитним организацијама за 2018. годину.