ĆirilicaLatinica
ЗА 297 БОРАЦА И ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ ПО 100 КМ

Начелник општине Угљевик Василије Перић и предсједник Борачке организације ове општине Јован Маринковић у Центру за културу додјелили су за 297 породица из борачке популације по 100 КМ, поводом предстојећих празника.
Перић је рекао да је за ову намјену из буџета општине издвојено 29.700 КМ, а да се пријем за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде од прве до пете категорије и незапослене ратне војне инвалиде од шесте до десете категорије Војске Републике Српске, организује традиционално.

"Наша обавеза и дужност јесте да поштујемо жртве које су дате за Републику Српску као и све оне који су дали свој допринос да српски народ опстане на простору Републике Српске и да живимо у слободи", рекао је Перић новинарима.

Он је напоменуо да се за Борачку организацију Угљевик на годишњем нивоу издвоји 140.000 КМ.

"У претходном периоду смо успјели да ријешимо највећи дио потреба за стамбено збрињавање ових категорија. Са Министарством борачко-инвалидске заштите Српске додијелили смо 30 стамбених јединица које су биле усељиве од половине 2016. године, а ових дана ћемо расписати конкурс за још пет станова", рекао је Перић.

Предсједник Борачке организције Угљевик Јован Маринковић подсјетио је да је данашња акција традиција у овој подмајевичкој општини.

"Док постојимо трудићемо се да увећамо радост празника породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима", навео је Маринковић.

Мајка два погинула борца Војске Републике Српске Нада Јанковић захвалила је руководству општине Угљевик и Борачкој организацији на помоћи која им, како је рекла, увијек добро дође.