ĆirilicaLatinica
БЕСПЛАТНА ДРАМСКА РАДИОНИЦА
 У Центру за културу почела је са радом драмска радионица, бесплатна за све полазнике.
Драмску радионицу води дипломирани глумац из Београда Михаило Максимовић, који је рекао да ова радионица обухвата двије групе - млађу, коју чини 30 полазника узраста од првог до деветог разреда, и старију групу, у којој су 13 полазника узраста од 15 до 20 година.

"Осим основних елемената глуме, коју чини дикција, сценски покрет, глас и игре, полазници ће спремати позоришне представе у којима ће се они најмаштовитији представити публици", каже Максимовић .

Часови се одржавају два пута седмично у просторијама Центра за културу у Угљевику.

"Основ глуме је дисциплина која нам не мањка и захваљујући њој постићи ћемо добре резултате. Дјеца у нашој радионици маштовита су и отворена, а то је предуслов да једнога дана постану умјетници и да се баве глумом", навео је Максимовић.

Он је поручио свим заинтересованим ученицима ове подмајевичке општине који желе у свијет имагинације и игре да се прикључе Драмској радионици.

Директор Центра за културу Угљевик Предраг Вујевић изјавио је да је намјера да се формира дјечије аматерско позориште, а након тога и за одрасле.

"На овај начин, формирањем аматерског позоришта, покушавамо да школујемо публику за позориште и да га учинимо приступачним младим људима, као и да млади људи развијају љубав према позоришту", рекао је Вујевић.

Он је напоменуо да ће се за овај пројекат на годишњем новоу издвојити око 10.000 КМ из средстава Центра за културу Угљевик.