ĆirilicaLatinica
УСВОЈЕНИ ПЛАНОВИ ОДБРАНЕ ОД ПОЖАРА И ПОПЛАВАШтаб за ванредне ситуације општине Угљевик усвојио је  Оперативни план активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спашавања од шумских и других пожара на отвореном простору на подручју општине у 2017. години.

Шеф Одсјека за Цивилну заштиту и територијалну ватрогасну јединицу Мирослав Мирковић информисао је чланове Штаба о стању цивилне заштите општине Угљевик и рекао  да ће локална управа ове године помоћи набавку ватрогасног возила.

"У току ове године за набавку ватрогасног возила биће издвојено 250.000 КМ док ће за набавку хидрауличног развалног алата бити издвојено 25.000 КМ који ће служити за пружање помоћи унесрећенима приликом саобраћајних незгода", рекао је Мирковић новинарима након састанка.

На данашњем редовном састанку Штаба усвојен је План оперативног спровођења плана заштите и спашавања од поплава на подручју ове подмајевичке општине у 2017. години. За ове потребе на годишњем нивоу општина издваја 30.000 КМ.

Мирковић је напоменуо да је у плану обука припадника специјализованих водова заштите и спашавања.

"Имамо укупно 65 чланова расопређених у вод заштите и спашавања на води и под водом, те вод заштите и спашавања од пожара, као и вод прве медицинске помоћи. Чланови су млађе животне доби до 30 година", рекао је Мирковић.