ĆirilicaLatinica
ИНОВАТОРИ ДОБИЛИ ДОНАЦИЈЕУ општини Угљевик  су потписани су  уговори са двије неформалне групе младих који су својим квалитетом обезбиједили више од 4.700 КМ за пројекте у оквиру програма "Омладинска банка" коју води Фондација "Мозаик" из Сарајева.

Од укупне вриједности донација више од 2.600 КМ обезбијеђено је из заједничког фонда Фондације "Мозаик" и општине Угљевик.

Програмски савјетник "Омладинске банке" Џенан Шарић рекао је новинарима да су новац добили иноватори.

"Магнетни индуктор веома је иновативан пројекат који ће се користити за пуњење мобилних телефона и малих кућанских апарата, а други пројекат је инфо-табла која ће користити посјетиоцима општине да сазнају туристичке и сервисне информације", додао је Шарић.

Према његовим ријечима, за овај пројекат биле су пријављене четири неформалне групе којима је на располагању било 11.000 КМ.

"Нажалост, двије групе су одустале од пројеката па су повучена мања средства од планираних", рекао је Шарић.

Он је истакао да је на нивоу цјелокупног програма у 32 локалне заједнице у БиХ одобрено 170 пројеката вриједности 680.000 КМ.

Потписник уговора Мирослав Дамјановић, иноватор "Магнетног индуктора", рекао је новинарима да ће његова иновација бити постављена на градском тргу у Угљевику.

"Магнетни индуктор бежично напаја мобилне телефоне и остале кућанске апарате", појаснио је он и додао да ће фирма "Баст Мг" из Угљевика ову иновацију произвести за мјесец дана.

Општина Угљевик и Фондација "Мозаик" потписали су мемораднум о двогодишњој сарадњи.