ĆirilicaLatinica
ОТВОРЕНО ЛИКОВНО САБОРОВАЊЕ Начелник Угљевика Василије Перић отворио је трећу Ликовну колонију коју организују Мисијски одбор епархије зворничко-тузланске и Центар за културу "Филип Вишњић", уз покровитељство општине Угљевик.
"Угљевик је увијек био добар домаћин, а посебно смо радосни јер се Ликовна колонија одвија под благословом владике Хризостома", рекао је Перић новинарима.

Он је истакао да ликовно саборавање показује отвореност подмајевичког краја и спремност људи да с поносом промовишу свој завичај, али и да уче из стваралаштва и искуства других.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић навео је да ће на овогодишњој Ликовној колонији, наредних седам дана, стварати 11 умјетника.

"На трећој Ликовној колонији имамо учеснике из Италије, Македоније и Србије, због чега манифестација има међународни карактер", каже Вујевић.

Он је додао да је у оквиру Ликовне колоније организована школа сликања за најмлађе суграђане, узраста од шест до 15 година, која има 50 полазника.

Умјетник из Београда Драгана Купрешанин други пут учествује на Ликовној колонији у Угљевику и каже да је атмосфера у Угљевику "веома лијепа за стварање и за дружење".

Умјетници који ће наредних седам дана на Ликовној колонији у Угљевику стварати су Снежана Нешковић Симић, Драго Симић, Драган Марковић Маркус, Драгана Купрешанин, Срђан Ћеранић, Александар Педовић, Звонко Павличић, Соња Спироска Остојић, Жарко Станковић, Тања Николајевић Веселинов и Ђузепе Алтомаре.