ĆirilicaLatinica
ОДРЖАН ДРУГИ ТУРНИР "РУДАР КУП" У Угљевику је одржан дводневни турнир у малом фудбалу "Рудар куп" на којем је учестовало 28 екипа са 300 учесника.
Побједник турнира у категорији узраста од 11 година је екипа "Сокер кидс" из Бијељине, међу десетогодишњацима најбољи су били малишани "Дрина" из Зворника, а екипа "Сокер кидс" из Бијељине била је најбоља и када је ријеч о узрасту од девет година. Прво мјесто за узраст осмогодишњака припало је екипи домаћина "Рудар" из Угљевика.

Предраг Марић, тренер у Школи фудбала "Рудар" из Угљевика која је организатор турнира, рекао је да је жеља домаћина да ово такмичење прерасте у традицију.

Школа фудбала "Рудар" постоји трећу годину и окупља 50 дјеце, међу којима и 10 дјевојчица.

Награде, медаље и пехаре најбољима на овогодишњем турниру у име општине Угљевик која је генерални спонзор такмичења додијелио је успјешни угљевички спортиста Младен Стевановић.

"Присуствовали смо лијепој спортској манифестацији у Угљевику овог викенда каквих треба бити што више, јер се на овај начин дјеца мотивишу за спорт од најранијих узраста", рекао је Стевановић.

Он је честитао организатору турнира и захвалио се свим учесницима спортског догађаја у Угевику.

"Ови малишани су прави примјер вршњацима да поред школе, образовања и васпитања, спорт треба да буде значајан фактор њиховог одрастања", истакао је Стевановић.