ĆirilicaLatinica
ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ


Општина Угљевик ће, поводом крсне славе и заштитнице ове општине Свете Петке Параскеве, која се обиљежава 27. октобра, организовати низ културно-умјетничких и забавних манифестација, договорено је на данашњем састанку Организационог одбора.
Предсједник овог одбора Василије Перић рекао је да ће славске свечаности у овој подмајевичкој општини, као и до сада, трајати неколико дана.

"Бићемо домаћини бројним гостима из земље и иностранства. У организовању славских свечаности учествоваће културно-умјетничко друштво `Рудар`, Центар за културу `Филип Вишњић` и Основна музичка школа `Корнелије Станковић` која у овој години слави јубилеј - 10 година постојања", навео је Перић.

Он је рекао да Друштво добровољних давалаца крви "Рудар", једно од најорганизованијих друштава у Српској, традиционално поводом славе општине припрема акцију даривања ове драгоцјене течности. Акција је планирана за 21. октобар.

Перић је најавио да ће, уочи славе, 26. октобра, бити одржана свечана сједница Скупштине општине Угљевик на којој ће бити уручене награде појединцима, установама и институцијама које су у претходној години дале максимум на унапређењу и развоју општине у различитим областима.

Славске свечаности биће завршене 27. октобра службом у Цркви Свете Петке, након које ће кренути литија улицама Угљевика