ĆirilicaLatinica
БОРЦИ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИЛИ МИТРОВДАНСветом литургијом и парастосом за 301 погинулог српског борца из Угљевика, који су служени у Храму Свете Петке Параскеве  почело је  обиљежавање славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана.

Породице погинулих бораца, саборци и представници општине Угљевик потом су положили цвијеће на градском тргу код централног спомен-обиљежја.Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић честитао је славу борцима Војске Републике Српске.

"Окупила нас је наша крсна слава коју обавезно почињемо сјећањем и молитвом за оне који су најзаслужнији са стварање Републике Српске, који су својим жртвама омогућили данашњу слободу српском народу", рекао је Маринковић.

Крсну славу борцима честитао је и начелник општине Угљевик Василије Перић, који је поручио да ће локална управа наставити да помаже рад Борачке организације и да издваја материјална средства за борачку популацију.

Ломљење славског колача обављено је у хотелу „Комсар Угљевик“ и  свечани ручак уприличен је за  бројне званице. Кум славе био је директор Рудника и термоелектране Угљевик Ђорђе Поповић.