ĆirilicaLatinica
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ЛОКАЛНОГ ПУТА Л6 ( ЈАЊАРИ, ГЛИЊЕ, АТМАЧИЋИ )



Радови на рехабилитацији дијела  локалног пута Л6, у дужини од 7650 метара, ( који од Магистралног пута М18 спаја мјесне заједнице Равно Поље, Јањаре, Атмачиће и Глиње са Регионалним путем Р459 ) ушли су у завршну фазу. Укупна вриједност грађевинских радова на рехабилитацији поменуте дионице износи 116.227,88 КМ а пројекат је финасиран у сарадњи Општине Угљевик и Федералног министарства расељених особа и избјеглица. Из буџета Општине Угљевик за реализацију овог пројекта издвојено је око 58 000 КМ док је 50% средстава обезбиједило Федерално министарство.

 Извођење радова почело је 27.октобра 2017.године. Рехабилитацијом поменуте дионице обухваћени су радови на рјешавању проблема одводње, коловозу, банкинама и постављању саобраћајне сигнализације. Завршени  су предвиђени радови на уклањању оштећеног коловоза у цијелој ширини коловоза, санација попречних пукотина, наношење  асфалтног  слоја, постављању банкина  као и радови на побољшању система за одводњавање. Преостало је постављање лежећих полицајаца на дијелу пута поред подручне основне школе у Мјесној заједници Јањари како би се побољшала безбиједност и сигурност ђака.

Рехабилитацијом локалног пута Л6 знатно је побољшана путна комуникација  између мјесних заједница Јањари, Атмачићи и Глиње, али и на подручју општине Угљевик будући да се ради о изузетно фреквентном путу. Инфратсуктурни пројекти представљају један од приоритета у развоју општине Угљевик   којим се настоји значајно побољшати и унапријеити путна комуникација на подручју цијеле општине и  побољшати  услови живота становника на овим просторима.