ĆirilicaLatinica
УСВОЈЕН НАЦРТ БУЏЕТА ОД 12.380.000 КМСкупштина општине /СО/ Угљевик усвојила је данас Нацрт буџета за 2018. годину у износу 12.380.000 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да ће се буџетом за наредну годину одржати позитивни трендови из предходних година.

"Наставићемо одређене активности када је ријеч о капиталним пројектима, и наш циљ је да израдом капиталних пројеката задржимо становништво у сеоском подручју наше општине", рекао је Перић.

Одборници су прихватили информацију о извршењу буџета општине Угљевик за девет мјесеци текуће године и Нацрт ребаланса буџета за 2017. годину у износу 11.970.000 КМ, што је за четири одсто мање од плана.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић истакао је да је данашњу сједницу обиљежило усвајање стретешких докумената ове подмајевичке општине.

"Једна од важних одлука је приступање изради плана капиталних улагања за период 2018-2020. године у којој је именована радна група која ће припремити финалну верзију плана", рекао је Симић.

На данашњој сједници за Вршиоца дужности директора Дјечијег вртића "Душко Радовић" именован је Младен Стевановић.

Једногласно је усвојена Стратегија развоја пољопривреде општине Угљевик за период 2018-2022. година.

Одборници су прихватили информацију о стању јавних путева на подручја општине Угљевик и информацију о извршењу плана одржавања локалних и некатегоризованих путева на подручју општине Угљевик за 2017. годину.