ĆirilicaLatinica
СВЕЧАНО БОЖИЋНО ЈУТРО У УГЉЕВИКУ

У Храму Свете Петке Параскеве у Угљевику служена је Божићна литургија у присуству бројних вјерника и мјештана.Старјешина храма протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић је након литургије прочитао Божићну посланицу Његове светости патријарха српског Иринеја и радосним божићним поздравом "Мир Божији - Христос се роди" честитао вјерницима најрадоснији хришћански празник-Божић. 

"Желим да Богомладенац Исус Христос озари срца наша, да испуни домове наше радошћу, миром, срећом и напретком", поручио је Пајкановић. 

Божићној литургији присуствовао је и начелник општине Угљевик Василије Перић који је Божић честитао свештенству и монаштву Српске православне цркве и грађанима са жељом да рођење Исуса Христа, као симбол рађања и стварања подстиче све да у заједништву наставе градити још бољи и љепши Угљевик као пожељну средину за живот. 

"Желим да празник Христовог Рођења унесе срећу, здравље, мир и благостање у ваше домове и оснажи осјећања љубави и поштовања", рекао је Перић уз традиционалан поздрав "Мир Божији-Христос се роди".