ĆirilicaLatinica
СВЕТОСАВЦИ ПРОСЛАВИЛИ СЛАВУ


Љомљењем славског колача Светосавска омладинска заједница Угљевика обиљежила је крсну славу-Светог Саву.
Предсједник СОЗ-а Марко Томић рекао је да ова омладинска организација броји педесет чланова и постоји већ  11.година.
„За све године постојања реализовалли смо низ пројеката културно-умјетничког, хуманитарног и еколошког садржаја. Наши чланови су углавном ученици Основне школе „Алекса Шантић“ и Средњошолског центра „Михаило Петровић-Алас“, рекао је Томић.
Он је подсјетио да су у предходне двије године уз помоћ општине Угљевик реализована пројекти уређења дворишта и гријања школе у Мјесној заједници Мезграја.
Архијерејски намјесник угљевичко-јањски протојереј-ставрофор Драган Пејчић  честитао је славу угљевичком СОЗ-у уз жељу да увијек чине добро своме роду.
„Чинећи добро,  чините добро и за себе и своје душе“, поручио је Светосавцима Пејчић.
Координатор СОЗ-а протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић истакао је да ова омладинска организација дјелује при храму Свете Петке Параскеве у Угљевику.
„Укључени су у многе хуманитарне акције,али и културне програме  као што су Васкршње вече, Петровданско вече, Светосавска академија и друге.  У свом раду подстичу омладину да буду на путу Светог Саве“, рекао је Пајкановић.
Поред чланова СОЗ-а и свештенства Црквене општине Угљевик слави  је присуствовао и  начелник Угљевика Василије Перић који је честитајући славу истакао одличну сарадњу са овом омладинском организацијом.
„Радићемо и у будућем периоду заједно на пројектима које нам продложе наши омладинци и имаћемо разумијевање као што смо то чинили и до сада за њихове приједлоге који се тичу хуманитарног али и друштвеног рада на побољшању квалитета живота грађана Угљевика“, најавио је Перић.