ĆirilicaLatinica
СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ У МЕЗГРАЈИ

У Цркви Пренос моштију Светог архиђакона Стефана у угљевичкој Мјесној заједници Мезграја  служена је прва Света архијерејска литургија након њене изградње 2012. године.
Литургију је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом, који је подсјетио да је за хришћане најсветија љубав према Богу и према човјеку, као и да сваки човјек, према Божијој вољи, мора и треба да најприје води рачуна о другом човјеку.

Владика је у обраћању вјерницима истакао да је сваки човјек Христос у малом.

"Сваки човјек је саздан по слици и прилици Божијој, сваки човјек јесте слика и прилика Божија. Ми јесмо христоси по благодати јер нас је он посинио, он нас је усвојио и кроз свету тајну крштења ми постајемо једно са Христом Господом", рекао је владика Хризостом.

Начелник Угљевика Василије Перић, који је присуствовао литургији, рекао је новинарима да ова општина помаже инфраструктуру и живот Српске православне цркве, те да на годишњем нивоу за то издвоји око 100.000 КМ.

Он је истакао да је општина Угљевик у протеклом временском периоду у Мезграји
издвојила знатна материјална средства за изградњу инфраструктурних пројеката, а знатно је помогла и изградњу цркве.

"Црква и наша вјера православна нас је кроз вијекове одржала и сачувала. Сарадња руководства општине Угљевик и Српске православне цркве у наредном периоду биће још јача", рекао је Перић.