ĆirilicaLatinica
ПРИЗНАЊЕ ЦИК БиХ РАДМИЛИ СТЕВАНОВИЋ ЗА ПОСТИГНУТЕ УСПЈЕХЕ И НЕСЕБИЧНО ЗАЛАГАЊЕНа конференцији „Локални избори 2016.-научене лекције“ у организацији Централне изборне комисије БиХ, одржаној 23-24.02.2017.године у Сарајеву,  уручено је признање радници Општине и упосленици Центра за бирачки списак у основној изборној јединици Угљевик г-ђи  Радмили Стевановић, за нарочито залагање и постигнуте успјехе у извршењу задатака из надлежности Општинске изборне комисије  и за успјешну сарадњу са ЦИК БИХ.
Одлуку о додјели признања Радмили Стевановић донијела је Централна изборна комисија Босне и Херцеговине на 9. сједници, одржаној 16.02.2017. године.
Радмила Стевеновић, запосленица Центра за бирачки попис у основној изборној јединици Угљевик, у свом дугогодишњем раду показала је велико знање, професионализам и жељу да у свим сегментима изборног процеса пружи помоћ Општинској изборној комисији Угљевик. Своје знање преносила је и на друге учеснике изборног процеса (запослене других центара за бирачки списак као и чланова изборних комисија других основних изборних јединица ). Захваљујући њеном изузетном труду и раду, бирачки списак у Општини Угљевиик као и бирачка мјеста су изузетно квалитетно урађени. Учествовала је на едукацијама које је организовала Централна изборна комисија Босне и Херцеговине, те дала свој допринос приликом одржавања истих-наводи се о образложењу ЦИК-а.
Поред Радмиле Стевановић међу добитницима признања ЦИК-а су и упосленици Центра за бирачки списак основних изборних јединица Брод и Крешево, општинске изборне комисије Модрича, Какањ, Мркоњић Град, Бања Лука, Високо, Грачаница, Костајница, Центар Сарајево...
Конференција је окупила око 180 учесника – представника општинских изборних комисија из 143 општине у БиХ, изборне експерте из земље и иностранства укључујући представнике Вијећа Европе, Конгреса локалних и регионалних органа власти Вијећа Европе, Удружења европских изборних званичника (АЦЕЕЕО), представнике политичких странака, представнике међународних организација у Босни и Херцеговини, невладиног сектора из земље и иностранства и академске заједнице.
 Циљ конференције “Локални избори 2016. – научене лекције“ била  је анализа Локалних избора 2016. године у Босни и Херцеговини, сумирање закључака и формулисање приједлога за побољшања цјелокупног изборног процеса.