ĆirilicaLatinica
ВАЊА МИЋИЋ НАЈУСПЈЕШНИЈИ СПОРТИСТА УГЉЕВИКА ЗА 2016. ГОДИНУ
Вања Мићић, члан Теквандо клуба „Волф“ из Угљевика проглашен је за најуспјешнијег спортисту Угљевика за 2016. годину.

Постигнутим резултатима  и успјесима Мићић  је  допринио афирмацији спорта и физичке културе на просторима Републике Српке, Босне и Херцрговине. На многим Међународним, Свјетским, Европским и Балканским такмичењима, у овој племенитој Олимпијској вјештини, освојио је врхунске резултате, златне медаље на Првенству Републике Српске, Првенству БиХ, Првенству Србије те сребрну медаљу на Балканском првенству, док је на квалификацијама за свјетско првенство у Грчкој освојио бронзану медаљу. Учесник је Свјетског првенства које је одржано у Канади у мјесецу новембру 2016. године гдје је заузео  5. мјесто у свијету и тако је ушао у Олимпијски програм младих, као перспективни спортиста који ће узети учешће на Олимпијади у Токију 2020. године,

Мићић је проглашен за најперспективнијег спортисту Републике Српске за 2016. годину.

На додјели награда најуспјешнијима, предсједник Скупштине  општине Угљевик Ђоко Симић захвалио је свим спортистима који су остварили  запажене резултате и према његовим ријечима били најбољи репрезентанти ове подмајевичке општине.

„Нама је изузетна част јер су сви награђени спортисти млади људи, а ми као локална управа ћемо их материјално помагати у наредном периоду како би одржали ниво постигнутих резултата“, рекао је Симић.
 
Он  је напоменуо да се  из локалног буџета  за спорт годишње издваја 400.000 КМ.
 
Најуспјешнији спортски колектив је Стрељачки клуб „Рудар-С“ а најуспјешнији спортски радник је Марко Томић  из Клуба малог фудбала „Угљевик“. Марјана Тодоровић из Одбојкашког клуба „Рудар“ најуспјешнија је спортисткиња општине Угљевик у млађим категоријама а Немања Шарчевић из Џудо клуба „Рудар“ најуспјешнији спортиста у млађим категоријама. За најуспјешнијег спортског тренера на вечерашњој свечаности проглашен је Брано Гајић из Стрељачког клуба „Рудар-С“.

Посебно признања за допринос развоју спорта општине Угљевик додјељено је Миленку Којићу док је  посебно признање за допринос у раду свих  категорија клуба  уручено Чеди Радовановићу из Фудбалског клуба „Рудар“.