ĆirilicaLatinica
РЕДОВНА ГОДИШЊА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИУ редовној годишњој акцији добровољног даривања у организацији Друштва добровољних давалаца крви “Рудар” из Угљевика прикупљено је 235 доза драгоцјене течности.

Предсједник овог друштва Милан Марковић рекао је да је акцију подржало 37 друштава добровољних давалаца крви из Републике Српске и Србије.
"Сарађујемо са Војно-медицинском академијом из Београда којој смо у фебруару даривали 60 боца крви. Тренутно имамо 1.000 давалаца крви од којих је 500 редовних давалаца који дају крв више пута годишње", рекао је Марковић новинарима.
Он је захвалио свима који су подржали ову хуману акцију.
Љекар Службе за трансфузијску медицину Бијељина Далиборка Тришић захвалила је Друштву добровољних давалаца крви "Рудар" и удружењима који су подржали данашњу акцију и истакла да је свака узета јединица крви изузетно значајна и да свака кап крви значи границу између живота и смрти.
Добровољне даваоце крви посјетио је и поздравио предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић који је најавио да ће локална заједница и убудуће подржавати хумане људе и акције.
"Друштво добровољних давалаца крви `Рудар` је понос Угљевика", рекао је Симић.
Акцију добровољног даривања крви  подржало је и особље Службе за трансфузију крви из Добоја.