ĆirilicaLatinica
МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА РАВНО ПОЉЕ ОБИЉЕЖИЛА 35 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА


Мјесна заједница Равно Поље у недјељу 30. априла  обиљежила је  35 година постојања.
Ову мјесну заједницу, која се 1982. године издвојила из Мјесне заједнице Угљевичка Обријеж, данас насељава велики број Срба који су током посљедњег рата протјерани са својих огњишта. Равно Поље данас броји 500 становника.
Поводом обиљежавања 35 година постојања  код споменика за осам погинулих бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и жртвама НОБ-а положен je вијенац.
Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је мјештанима и најавио нове пројекте који ће побољшати квалитет живота становника ове мјесне заједнице.
"Равно Поље је у постратном периоду прихватило велики број становника који су морали напустити огњишта. Потом је овдје никао велики број објеката и кућа", рекао је Перић.
Он је подсјетио да су у протеклом периоду овдје изграђени инфраструктура, путеви, јавна расвјета, водоводи, Дом културе.
Перић је посебне честитке упутио Српском културно-умјетничком друштву /СКУД/ "Војвода Мандо", које броји 50 чланова, те указао на важност очувања традиције и културе овог простора.
Предсједник Савјета мјесне заједнице Равно Поље Петар Манојловић додијелио је захвалнице за допринос развоја Мјесне заједнице начелнику Перићу, првом предсједнику ове мјесне заједнице Петру Лукићу, те тројици предсједника који су бирани послије Лукића.
У културно-умјетничком програму данас су, осим СКУД-а "Војвода Мандо", учествовала културно умјетничка друштва "Озрен" из Карановца, "Церовица" из Церовице и "Јања" из јањског Новог Насеља, фолклорна секција "Порјечина" из Порјечине, фолклорна секција Основне школе "Петар Петровић Његош" из Бољанића код Добоја и Оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика.