ĆirilicaLatinica
САЈАМ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА
 
Једнодневни Сајам женског предузетништа у Угљевику окупио је данас 25 жена, чији су ручни радови постављени на платоу испред угљевичког Центра за културу "Филип Вишњић".
Изложени су ручни радови жена, народна ношња, везови, козметика, декупаж, производи од меда, колачи. 
 
Сајам је отворио начелник општине Угљевик Василије Перић, који је истакао да је важно да жене буду заступљене у привредном развоју и стварању бољег пословног амбијента који би допринио да отварању нових радних мјеста. 
 
"Веома је важно да у наредном периоду помогнемо рад жена, јер имају много знања, енергије и марљивости", рекао је Перић. 
 
Угљевички парох протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић благословио је скуп и истакао да је његовање традиције и обичаја српског народа гарант опстанка и будућности. 
 
"Данас је Видовдан, велики празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару и посебно је задовољство баш на данашњи дан, али и да увијек истичемо традиционалне вриједности", поручио је протојереј Пајкановић. 
 

 

Организатори сајма су Коло српских сестара "Света Марија Магдалина" при Цркви Свете Петке Параскеве, Агенција за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик, Удружење жена "Искра" и Центар за културу "Филип Вишњић". Генерални покровитељ је општина Угљевик.