ĆirilicaLatinica
ПО 100 КМ ЗА НАБАВКУ УЏБЕНИКА ЗА 156 ДЈЕЦЕ


Борачка организација општине Угљевик је, заједно са локалном управом, данас додијелила по 100 КМ за 156 дјеце из породица ратних војних инвалида од прве до пете категорије и незапослених демобилисаних бораца прве категорије Војске Републике Српске.
Новац у укупном износу од 15.600 КМ издвојен је из буџета општине Угљевик и намијењен ученицима средњих и основних школа из ових категорија становништва за куповину уџбеника.

 


Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да сваке године традиционално буде издвојен новац овим категоријама друштва пред почетак школске године.

Он је истакао да је општина Угљевик једна од ријетких која је ријешила стамбено питање породица погинулих и инвалида рата.

"На годишњем нивоу из буџета општине Угљевик за Борачку организацију издвоји се 150.000 КМ, и у наредном периоду ћемо помагати ове категорије друштва", истакао је Перић новинарима.
 

 

 

 

Предсједник Борачке организације ове подмајевичке општине Јован Маринковић честитао је дјеци полазак у школу.

"Борачка организација ће увијек бринути о свим својим категоријама. Демобилисани незапослени борци су једна од најугроженијих категорија данашњег друштва, и зато сваке године додјељујемо новчана средства њиховој дјеци. Нама је циљ да покажемо да нисмо заборавили ове породице", рекао је Маринковић.