ĆirilicaLatinica
ПОЧЕЛА НАСТАВА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА И СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ

Протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић, први угљевички парох, данас је у Основној школи /ОШ/ "Алекса Шантић" у Угљевику благословио све ученике и просвјетаре традиционалном молитвом за почетак школске године.

Начелник општине Угљевик Василије Перић упутио је честитку ученицима и просвјетним радницима основних школа и средњошколског центра поводом почетка школске 2017/2018 године.

"Желим вам срећан почетак нове школске године у нади и жељи да ће бити боља и успјешнија од претходне", рекао је Перић.

Посебне честитке добродошлице у школске клупе Перић је упутио за 96 првачића.

"Нека вам школски дани буду весели и испуњени срећом. Школа да вам буде задовољство и почетак нечег лијепог што ће испунити ваша дјетињства, а постигнути успјеси да вам донесу радост и мотив да идете даље ка усвајању нових знања", рекао је Перић.

У холу школе ученици су припремили богат културно-умјетнички програм.

          


Директор ОШ "Алекса Шантић" Сретен Лукић пожелио је срећан почетак нове школске године, подсјетивши да ова школа слави 125 година рада.

"Имамо дорбу екипу наставног кадра који ће омогућити ученицима да постигну добре резултате, као и претходних година", рекао је Лукић.

У општини Угљевик у школску 2017/2018. годину у три основне школе наставу ће похађати 1.073 ученика, од који је 96 првачића, док Средњошколски центар "Михаило Петровић Алас" има 484 ученика у новој школској години.