ĆirilicaLatinica
ШКОЛИЦА СПОРТА „МАЛИ ШАМПИОНИ“ ПОЧЕЛА НОВУ СЕЗОНУ ТРЕНИНГАЈавним тренингом на коме је учествовало 70  малишана, полазника Школице спорта „Мали шампиони“,  на градском тргу у Угљевику вечерас је почела нова сезона тренинга.

Тренер Младен Стевановић рекао је да основни програм тренинга  обухвата два  часа недјељно у фискултурној сали у трајању од 60 минута који су  усмјерени на развој моторике и координације дјеце кроз основе базичних спортова /атлетика, гимнастика/, као и спортова са лоптом.

„На сваком часу са дјецом ће радити 2-3 професора физичког васпитања и спорта са великим искуством у раду са дјецом. Током цијеле године организоваћемо излете, богат и интересантан спортски садржај, а уз то и значајну васпитно-образовну улогу“, рекао је Стевановић о програму рада у новој сезони.

Он је напоменуо да је предност овог програма што дјеци  даје свестраност,  велику ширину у смислу моторике и координације што представља према његовим ријечима далеко већи квалитет у односу на усмјеравање дјетета у само једну спортску дисциплину.

„У раду са дјецом заступљен је метод игре и све активности су прилагођене узрасту и способностима дјеце“, рекао је  Стевановић.