ĆirilicaLatinica
УСВОЈЕНА ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ 20 СТУДЕНАТА


Одборници Скупштине општине Угљевик подржали су на данашњој сједници одлуку о стипендирању 20 редовних студената за школску 2017/2018. годину.
На основу ове одлуке, биће стипендирано 20 редовних студената који имају пребивалиште на подручју општине Угљевик, који су први пут уписали одговарајућу годину студија и који се школују на високошколским установама у Републици Српској, БиХ и Србији.
Одборници су усвојили и одлуку о давању сагласности за проглашење од јавног интереса Површинског копа "Исток" Угљевик.
Начелник општине Угљевик Василије Перић указао је да су одборници дискутовали о потребама да се значајан дио средстава издвоји за експропријацију домаћинстава која ће ширењем рудаског копа бити угрожена, без обзира што у том дијелу нема угља.
"Веома важно је да становници који су предмет експропријације имају приоритет приликом запошљавања у Руднику и Термоелектрани `Угљевик`", рекао је Перић новинарима.
На данашњој сједници одборници су подржали извјештај о извршењу буџета за прво полугодиште ове године и одлуку о комуналном реду на подручју општине Угљевик.
Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић нагласио је да је већина тачака дневног реда изгласана једногласно.
"Један дио грађана засеока Јовановић, Пејчић, у насељу Сарије, остаје изолован усљед развоја површинског копа и данас смо донијели закључак да се одређене активности спроводе у правцу заштите тих грађана, њихове имовине, а најлогичније је да и тај дио наше општине буде предмет експропријације", рекао је Симић.
Одборници су подржали и програм јесење сјетве на подручју општине Угљевик, те информацију о стању спорта.