ĆirilicaLatinica
ЈУБИЛАРНА СМОТРА ДЈЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРАУлицама Угљевика продефиловало је 15 фолклорних ансамбала из Србије, Словеније и Републике Српске који учествују на јубиларној Десетој смотри дјечијег фолклорног стваралаштва.

Манифестација, која је у Угљевику окупила више од 300 учесника, дио је вишедневних свечаности којима се обиљежава славе општине - Света Петка Параскева, која се прославља 27. октобра.

Начелник Угљевика Василије Перић је на свечаном отварању пожелио добродошлицу учесницима фестивала фолклора и захвалио Културно умјетничком друштву /КУД/ "Рудар" на организацији манифестације која чува традицију и обичаје овога краја и Републике Српске.

"Овај фестивал је прилика да покажамо обичаје нашег краја, али и да упознамо вриједности других народа, а КУД `Рудар` је понос Угљевика и најбољи промотер наше општине", рекао је Перић.

 


Захвалнице учесницима јубиларне међународне смотре дјечијег фолклора додијелио је предсједник КУД "Рудар" Милан Лазић.

“Обиљежавамо мали јубилеј како се организује ова манифестација која је прерасла у традицију и има међународни карактер“, истакао је Лазић.

Учесници овогодишње смотре дјечијег фолклорног стваралаштва су културно-умјетничка друштва "Модран" из Бијељине, "Рудар" Прибој, "Тобут" из Тобута код Лопара, из Србије "Младост" из Нове Пазове и "Костолац" из истоимене општине, те из Словеније Фолклорна скупина Основне школе Цирковци и Дувачки оргестар "Музика" из Крижеваца.