ĆirilicaLatinica
ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИРУ оквиру свечаности поводом крсне славе општине Угљевик-Свете Петке Параскеве 22. октобра у спорсткој сали одржан је Десети међународни џудо турнир који је окупио 302 такмичара, 24 клуба из Србије, Хрватске и Републике Српске.
 

У конкуренцији млађиx полетарaцa и полетараца  најбољи су били борци екипе „Српски Соко“ из Зворника, тим  „Рандори“ из Источног Сарајева побједник је у категорији млађиx пионира док је екипа „Озренa“ из Петрова најбоља у рангу старијих пионира.

Отварајући турнир начелник Угљевика Василије Перић спортским поздравом пожелио је срећу и фер-плеј борбу такмичарима.

„Општина Угљевик подстиче развој спорта, а организацијом џудо турнира, дајемо допринос овом спорту а то ћемо чинити и у наредном времеснком периоду“, рекао је Перић.

Предсједник и тренер Џудо клуба "Рудар" Зоран Шарчевић оцјенио је успјешним десети по реду трурнр који је окупио учеснике из Србије, Хрватске и Републике Српске.

"Турнир из године у годину окупља све већи број учесника а јубиларни, десети по реду овогодишњи окупио је 302 такмичара", рекао је Шарчевић и свим учесницима захавлио на учешћу и фер-плеју.

 


Организатор турнира је Џудо клуб "Рудар" Угљевик, а генерални покровитељ општина Угљевик.