ĆirilicaLatinica
КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ КОРНЕЛИЈЕ СТАНКОВИЋ У ЧАСТ СЛАВЕ ОПШТИНЕКонцертом ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић"  у угљевичком Центру за културу настављено je вишедневно обиљежавање крсне славе општине - Свете Петке Параскеве.

Ученици су се представили појединачним извођењем композиција класичне музике, а публика је имала задовољство да чује оркестар , солисте и лауреате међународних такмичења.Директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша Перић истакао је да се ове године обиљежава десет година постојања и рада школе која има одјељења у Угљевику, Бијељини и аустријском Грацу, са више од 200 ученика.

“Ми смо једина школа у Републици Српској у којој ученици могу изучавати музику која је предвиђена да се изучава у музички школама али и народну музику“, рекао је Перић новинарима.

Према Перићевим ријечима школа броји укупно 200 ученика на одсјеку за  хармоникa, клавир и гитарa.

„Школа је од постојања освојила преко 400 медаља. Побјеђивали смо у Француској, Аустрији, Њемачкој, Чешкој, Мађарској као и свим Република бивше Југославије,  на свим значајним међународним такмичењима“, истакао је Перић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао  је да је Музичка школа „Корнелије Станковић“ једна од најбољих у Републици Српској али и у региону.

„Музика оплемењује душу, веома је важно да се дјеца од најранијег узраста баве овом умјетношћу“, рекао је Перић.

Он је истакао да је ова музичка школа организатор престижног Међународног фестивала „Дани хармонике“ у Угљевику на коме учествују престижна свјетска имена из области хармонике  као и гости из цијелог свијета.