ĆirilicaLatinica
"КОМБИ ТРАНС" ОСВОЈИО ТУРНИР "ВОЈВОДА МАНДО"

Угљевичка екипа "Комби транс" освојила је 15. Меморијални турнир у малом фудбалу "Војвода Мандо" који је у Угљевику окупио 67 тимова у свим категоријама."Комби транс" је у сениорском финалу савладао екипу "Моја кафаница" из Бијељине резултатом 8:2.

Душан Максимовић, син војводе Митра Максимовића Манде, захвалио је свима који су помогли да се овај турнир организује већ 15 година.

"Поносим се ликом и дјелом свога оца који је оставио трага за свог кратког живота у Угљевику и овом крају", истакао је Максимовић.

Он је подсјетио да је турнир трајао 18 дана и да су одигране 144 утакмице на којима је постигнуто 1.159 голова.

У име организатора, предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је новинарима да је током трајања турнира посјећеност била одлична, а публика је уживала у добром фудбалу.

"Част нам је и задовољство јер организујемо турнир са именом великог хуманисте и спортског радника војводе Манде. Очекујемо приход од продатих улазница у износу од 3.500 КМ и та новчана средства намијењена су за помоћ борачкој популацији у општини", рекао је Маринковић.

Он је додао да је наградни фонд турнира износио 10.000 КМ а да је генерални
спонзор био Рудник и термоелектрана "Угљевик".

Награде и пехаре побједницима додјелили су Душан Максимовић, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и представник Рудника и термоелектране "Угљевик" Драгиша Видаковић.

За најбољег играча фудбалског турнира проглашен је Мирко Маринковић из екипе "Комби транс".

Прво мјесто у категорији пјетлића освојила је екипа ОФК "Зенит" из Бијељине, "Зенит 05" из Бијељине најбоља је екипа у конкуренцији млађих пионира, а екипа "Радник један" из Бијељине освојила је прво мјесто у категорији пионира.

У категорији кадета најбоље пласирана екипа је "Глобус" из Бијељине док је у конкуренцији јуниора побједник екипа "Монт градње" из Угљевика.

Митар Максимовић Мандо током рата био је командант јединице Мандини лавови у саставу Војске Републике Српске. Погинуо је 2002. године у саобраћајној несрећи у 40. години.