ĆirilicaLatinica
СЈЕЋАЊЕ НА СЛАВНОГ ПУКОВНИКА МИЛАНА ЈОВИЋА

У Доњој Трнови  служен је помен некадашњем команданту Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске пуковнику Милану Јовићу који је погинуо прије 25 година.
Предходно су породице погинулих, саборци, руководство Борачке организације Угљевика и представници општине Угљевик положили цвијеће на спомен-обиљежје за 18 погинулих бораца и шест цивилних жртава рата са овог подручја.

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је дужност и обавеза српског народа да чува сјећање на пуковника Јовића и све који су дали животе за слободу и Републику Српску.

"Треба да његујемо идеале због којих су се борци жртвовали и да чинимо све како би српски народ опстао на овим просторима и живио у слободи", рекао је Перић новинарима.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић подсјетио је да је пуковник Милан Јовић један од највећих хероја одбрамбено-отаџбинског рата.

Он је истакао да се младим генерацијама мора преносити истина о праведној борби српског народа и љубав за слободну Српску.

У сјећање на пуковника Јовића, општина Угљевик и општинска Борачка организација традиционално организију културну манифестацију "Јовићеви дани".

Ове године је расписан конкурс за литерарне радове на тему "Пепео мртвих створио је отаџбину" за ученике основних школа и "Молитва уснулом хероју" за средњошколце.

Свечана академија посвећена пуковнику Милану Јовићу, на којој ће бити проглашени и награђени најбољи литерарни радови, биће одржана у Дому културе у Доњој Трнови 25. фебруара.

Пуковник Милан Јовић погинуо је 9. фебруара 1993. године у селу Билалићи предводећи своје борце надомак муслиманског упоришта Теочак.

Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, 28. јуна 1993. године пуковник Милан Јовић постхумно је одликован орденом Немањића.