ПРОЉЕТНЕ АКТИВНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

.

 

 

Прољеће доноси оптимизам, буђење природе, лакшу одјећу, више сунца, бројне активности… Постоји много тога што можете вољети код прољећа, а ово су само неке ствари које су обиљежиле прве сунчане прољетне дане.


УРЕЂЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА

Коначно је стигло лијепо вријеме па су тако и у нашем граду започели радови на уљепшавању градског трга што ће вјероватно развеселити угљевичане.
У склопу одржавања јавних зелених површина у градском дијелу посађено је  прољетно сезонско цвијеће на травнатим површинама. Уређење зелене хортикултуре укључило је  садњу и обнову цвијећа уништеног након зимских непогода. Мирис покошене траве и уређени цвјетњаци свједоци су да у посљедњих неколико дана наш град поприма љепши и уреднији изглед.

РАТАРИ ПРИВОДЕ КРАЈУ ПРОЉЕТНУ СЈЕТВУ


Сунчано вријеме и погодни временски услови обрадовали су и пољопривреднике. Иако је морала бити пролонгирана за неколико дана, због обилних киша које су онемогућиле засијавање ораница, прољећна сјетва, у којој је засијано највише кукуруза, није закаснила. Исто тако пољопривредници поручују да би и принос требало да буде добар само ако буде кишних дана у мају.

ВОЋЊАЦИ У ПУНОМ ЦВАТУ


У последњих неколико година воћартсво је у подмајевичком крају доживило праву експанзију. Томе свједочи и велики број подигнутих нових и савремених воћњака. Ипак, ове „фабрике на отвореном“ поред правилног одржавања махом зависе од временских прилика.  Тренутним временским приликама које погодују цвјетању воћњака  задовољни су и угљевички воћари. Шљива је у завршној фази цвијетања ( прецвјетавању ), крушка у пуном цвату, док су ране и средње сорте кајсија страдале усљед неповољних временских прилика у периоду цвјетања. За сада временске прогнозе охрабрују воћаре. Уколико у овој фази не дође до знатног повећања температура у угљевичким воћњацима може се  очекивати  добар принос.

ПРОЉЕТНИ РАСПУСТ

Сунчани дани радост доносе и ђацима. Данас почиње прољетни распуст за ученике основних школа и средње школе на подручју општине Угљевик. Ученици ће распуст искористити за слободне активности, али и припрему за наставак другог полугодишта, када их очекују завршни контролни испити али и друге обвезе. У школске клупе ће се вратити након првомајских и Васкршњих празника 7.маја 2013. године.

 

 


  
Права

Copyright © Општина Угљевик - 2010.
Сва права задржана

Created by itMedia